Nemocnica uzatvorila zmluvy so všetkými zdravotnými poisťovňami

16.07.2008 Svidník

Svidník 16. júla (TASR) - Nemocnica arm. gen. L. Svobodu vo Svidníku n.o. má uzavreté zmluvy so všetkými zdravotnými poisťovňami, podobne ako v uplynulom období.
Jediná zmena, ktorá nastala po dohode s poisťovňou Dôvera, je prechod plánovaných hospitalizácií na oddelení ORL na jednodňovú ambulantnú starostlivosť. Táto zmena sa však podľa riaditeľa nemocnice Miroslava Mela nijako nedotkne poistencov, ani neobmedzí činnosť oddelenia či nemocnice.
\"Rokovania so zdravotnými poisťovňami boli predovšetkým o preukazovaní kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti, dostupnosti a kvalite personálu. Toto sme dokázali aj vďaka tomu, že sme v poslednom období nemocnicu ekonomicky zastabilizovali a investovali sme do techniky a špičkového vybavenia oddelení, \" dodal dnes pre TASR Melo.
Od transformácie zdravotníckych zariadení, ku ktorej pristúpil Prešovský samosprávny kraj (PSK) v roku 2006, sa podarilo nemocnici vymazať všetky straty, ktoré vytvárala v predchádzajúcich rokoch. V minulom roku už hospodárila s mierne kladným výsledkom vo výške 73.000 Sk (2.423 eur). Počas predošlého roka vybudovali v nemocnici dve nové ambulancie a nové priestory verejnej lekárne v investičnom náklade 4 milióny korún (132.776 eur). Rovnakú sumu investovali aj do vybudovania novej kotolne v objekte Slobodáreň. Najväčšou investíciou v objeme takmer 5 miliónov Sk (165.970 eur) bol nákup anestéziologickej techniky a to predovšetkým prístrojov pre umelú pľúcnu ventiláciu. V rámci investícií pribudli do zdravotníckeho vybavenia nové prístroje v laparoskopickom inštrumentáriu a vyvolávací automat pre rádiologické oddelenie v celkovej hodnote 980.000 Sk (32.530 eur). V uplynulom období sa podľa Mela v nemocnici zvýšila aj priemerná mzda zamestnancov o viac ako 10 percent.
Nemocnicu s poliklinikou vo Svidníku od 1. novembra 2006 spravuje nezisková organizácia Nemocnica arm. gen. L. Svobodu Svidník. V súčasnosti má 13 oddelení a disponuje 235 lôžkami. V nemocnici pracuje 364 zamestnancov, z čoho viac 2/3 tvoria lekári a zdravotnícky personál.
 

Vyberte región